ILMOITUS TYÖTAISTELUSTA

Toimitussopimukseemme viitaten, ilmoitamme RYHT2000-ehtojen kohdan 17 mukaisesta ylivoimaisesta esteestä.

Tilanne

Rakennusliitto on toimeenpannut työtaistelutoimet yritystämme kohtaan. Tähän mennessä toteutunut / tiedossamme ovat seuraavat työtaistelutoimet:
– 2.2.2018 pidetty työnseisaus
– 1.3.2018 – toistaiseksi ylityökielto / työaikojen järj. kielto
– 19., 20., 23., 24.4.2018 lakko
– 3,. 4,.7,. ja 8.5.2018 lakko

Työnseisaus ja tiedossa olevat lakkopäivät aiheuttavat suoraan yhdeksän päivän tuotannon menetyksen. Ylityökielto, sekä työaikajärjestelyjen joustamattomuus lisäksi noin kahden päivän tuotannon menetykset tähän mennessä.

Vaade

Ylivoimaisen esteen johdosta varaamme oikeuden vaatia toimituksiimme vastaavan määrän lisäaikaa.

Vaikutuksen laajuus

Toistaiseksi työtaistelutoimenpiteillä ei pitäisi olla suuria vaikutuksia, koska elementtejä on varastoissamme hyvin. Lastaukset ja toimitukset pyrimme toteuttamaan ulkopuolisten urakoitsijoiden ja toimihenkilöiden voimin. Yksittäisiä elementtejä ja aikataulumuutoksia emme välttämättä pysty toteuttamaan yhtä joustavasti kuin normaalisti ja toivommekin Asiakkailtamme kärsivällisyyttä.

Varsinaiset vaikutukset tulevat näkymään vasta viiveellä ja työmaiden tuleekin varautua noin kahden työviikon mittaiseen viiveeseen toukokuun ja lokakuun välisenä ajanjaksona. Suosittelemme myös Teitä tekemään tarvittavat YSE-ehtojen mukaiset varaukset omalle Tilaajallenne.

Valmisbetonitoimitukset toimivat normaalisti.

Rakentavin terveisin,
Juha Vasara
myyntijohtaja
040 3434 309
juha.vasara@betset.fi