1,6 miljoonan euron investointi Vierumäen tehtaalle

Betsetin Vierumäen tehtaan uusi betoniasema otetaan käyttöön heinäkuussa 2021. Investoinnilla Betset varmistaa kasvavan elementtituotannon kapasiteettia ja tuotteiden laatua sekä mahdollistaa valmisbetoniasiakkaiden palvelemisen tulevaisuudessa myös Vierumäen tehtaalta.

”Uudella ja tehokkaammalla betoniasemalla valuprosessit nopeutuvat ja betonin laatu paranee. Kiviaineksen lämmitysjärjestelmän uudistamisella pienenennämme merkittävästi hiilijalanjälkeämme. Investoinnilla on myös suuret vaikutukset työympäristöön, kun hallitiloihin ja betoniaseman ohjaamoon ei kerry pölyä ja turvallisuus paranee pienentyneiden häiriöiden vuoksi”, kertoo Vierumäen tehdaspäällikkö Manu Björninen.

Betset valmistaa Vierumäellä muun muassa seinä- ja runkotuotteita, pilareita ja palkkeja, hissikuiluelementtejä sekä ontelo-, kuori- ja TT-laattoja. Vierumäen tehdas on toiminut samalla paikalla jo 70-luvun alkupuolelta alkaen ja Betsetin omistuksessa se on ollut vuodesta 2016. Tehdas työllistää tällä hetkellä 100 henkilöä ja investointi turvaa töiden jatkumisen tehtaalla myös tulevaisuudessa.

Investoinnin myötä betoniasemalla käyttöönotettava uusin tuotantotekniikka mahdollistaa vähähiilisten tuotteiden valmistamisen. ”Vierumäen tehtaan investointi on osa Betsetin kannattavan kasvun strategiaa, jossa vastuullisuus ja ympäristövaikutusten minimointi ovat merkittäviä ajureita uusia investointipäätöksiä tehtäessä”, kertoo Betsetin toimitusjohtaja Mika Löytönen.

Vierumäen uuden betoniaseman laitetoimituksista vastaa kotimainen Steel-Kamet Oy sekä rakennuksen perustus- ja runkotyöt hoitaa Rakennusliike Tekson Oy.

 

 

Lisätietoja:

Manu Björninen, tehdaspäällikkö, Betset Vierumäki P. 040 3434 242 manu.bjorninen@betset.fi
Mika Löytönen, toimitusjohtaja, Betset-yhtiöt P. 040 3434 374 mika.loytonen@betset.fi