Asiakastiedote 27.3.2023 – Tulipalo Hämeenlinnan tehtaalla

Betsetin Hämeenlinnan tehtaalla on sattunut tulipalo lauantain ja sunnuntain välisenä yönä (25.-26.3.2023). Tulessa oli 2300 neliön suuruisen tehdasrakennuksen toinen pääty. Palossa vaurioitui viidesosa rakennuksesta. Tärkeintä on kuitenkin se, ettei henkilövahinkoja ole sattunut ja nyt puhutaan vain materiaalivahingoista. Poliisitutkinta on päättynyt tänään maanantaina iltapäivällä, eikä siinä ilmennyt mitään rikokseen viittaavaa. Syttymissyyksi epäillään sähkövikaa tai muuta vastaavaa, varmaa tietoa ei vielä ole.

Hämeenlinnan tehtaalla sattunut tulipalo voi aiheuttaa RYHT 2000 17 §:n mukaisen ylivoimaisen esteen

Tavoitteenamme on palauttaa tehdas toimintakuntoon kuukauden sisällä tai mahdollisesti jopa nopeamminkin. Korjaustöiden ajaksi tuotantoon tulee väistämättä katkos. Pyrimme siirtämään tuotantoa mahdollisuuksien mukaan muille tehtaillemme, todennäköisesti Nurmijärvelle ja Vierumäelle. Tämä vallitseva tilanne on rakennusmateriaalien yleisten sopimusehtojen RYHT 2000 17 §:n mukainen ylivoimainen este ja siksi on syytä varautua, että toimituksiimme voi tulla muutoksia. Tarkennamme tietoja viivästyksistä suoraan asiakkaille, mikäli vaikutuksia toimituksiin aiheutuu. Toivomme, että käytätte projektin alussa tuotannonohjausjärjestelmästämme saamaanne linkkiä valmistustilanteen ajantasaiseen seuraamiseen. Tässä tilanteessa on ensiarvoisen tärkeää, että tehtaillamme on ajantasaiset työmaa-aikataulut ja tarkka toimitusjärjestys tiedossa.

Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa ja pyrimme kaikin keinoin minimoimaan aiheutuvat vaikutukset asiakkaillemme.

Tästä ikävästä onnettomuudesta huolimatta suuntamme katseet luottavaisena tulevaan ja palautamme Hämeenlinnan tuotannon normaaliin toimintaan mahdollisimman pikaisesti.

Betset-yhtiöt

Mika Löytönen
Toimitusjohtaja