Asiakastiedote 9.12.2022

Jäljellä on enää muutama viikko kuluvaa vuotta, joka on ollut menneiden vuosien tapaan työntäyteinen ja monivivahteinen. Muutamassa vuodessa olemme käyneet läpi vaikutteita mitä emme ole kokeneet miesmuistiin. Koronakriisi ja materiaalien merkittävät hintamuutokset, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan sekä siitä seuranneet talouspakotteet, korkea inflaatio ja energiakriisi ovat vaikuttaneet merkittävästi myös rakennusalalla.

Sideainekustannusmuutosten vaikutukset urakkasopimuksiin

Sideaineiden valmistus- ja toimituskustannukset ovat nousseet toimittajillamme huomattavasti nykyisestä kustannusinflaatiotilanteesta johtuen. Hinnanmuutoksen joudumme valitettavasti siirtämään hintoihin urakkasopimuksiimme kirjatun tavan mukaisesti. Tarkka kustannusvaikutus tullaan esittämään kohdekohtaisesti viimeistään kohteenne taloudellisessa loppuselvityksessä.

 

Sähkökatkot voivat aiheuttaa RYHT 2000 17 §:n mukaisen ylivoimaisen esteen

Ukrainan sodan seurauksena puhjennut energiakriisi voi kärjistyä siten, että Suomessa joudutaan talven aikana turvautumaan kiertäviin sähkökatkoihin. Tällaisilla sähkökatkoilla voi olla vaikutuksia myös tehtaidemme toimintaan ja raaka-aineiden, tarvikkeiden tai laitteiden saaminen saattaa vaikeutua tai viivästyä. Nämä edellä mainitut esimerkit sähkökatkojen aiheuttamista viivästyksistä ovat rakennusmateriaalien yleisten sopimusehtojen RYHT 2000 17 §:n mukainen ylivoimainen este.

Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa ja pyrimme kaikin keinoin minimoimaan aiheutuvat vaikutukset asiakkaillemme.

Vaikeasta tilanteesta huolimatta suuntamme katseet luottavaisena tulevaan ja toivomme sodan osapuolille nopeaa rauhanomaista ratkaisua sekä tilanteen normalisoitumista.

 

Betset-yhtiöt

Mika Löytönen
Toimitusjohtaja
040 3434 374
mika.loytonen@betset.fi