Betset Akatemia mahdollistaa ammattiin pätevöitymisen työn ohessa

Betset ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia käynnistävät uudenlaisen betonialan ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen.

Keväällä 2020 käynnistyvässä Betset Akatemiassa Betsetin tuotannon työntekijöiden on mahdollista suorittaa rakennustuotealan ammattitutkinto. Erityisesti betonielementtiteollisuuden tarpeisiin räätälöity tutkinto suoritetaan työn ohessa ja siinä erikoistutaan betonielementtien valmistukseen. Koulutusohjelma koostuu käytännön työharjoittelusta sekä teoriaopinnoista. Yhteistyökumppanina Betset Akatemiassa on Gradia, joka vastaa lähiopetuksesta, tuottaa yhdessä Betsetin kanssa opetusmateriaalin sekä hyväksyy tutkinnot.

– Betset on osaajien talo. Henkilöstön osaamisen vahvistaminen ja jatkuvan oppimisen mahdollistaminen on meille tärkeää myös strategisesti. Osaava, sitoutunut ja uudistumiskykyinen henkilöstö vahvistaa kilpailukykyämme muuttuvassa toimintaympäristössä, sanoo Betsetin toimitusjohtaja Mika Löytönen.

Pilottivaiheessa Betset Akatemiaan voivat hakeutua pääasiassa Kyyjärven ja Vierumäen tehtaiden työntekijät. Tutkintoon johtavan koulutuksen lisäksi akatemia mahdollistaa jatkossa myös muun muassa uusien työntekijöiden rekrytointikoulutukset sekä lisä- ja täydennyskoulutukset.

– Uskon, että opiskelumahdollisuus kiinnostaa meidän henkilöstöä. Se on tilaisuus hankkia paitsi ammatillinen pätevyys, myös löytää uutta näkökulmaa omaan työhön ja toisaalta kehittää arjen tekemistä, sanoo Kyyjärven tehtaan tehdaspäällikkö Jari Pohjosaho.

Betset Akatemian kouluttajina toimivat Betsetin omat asiantuntijat sekä Gradian opettajat.

– Uusi betonituotteiden valmistukseen keskittyvä rakennustuotealan ammattitutkinto alkaa meillä nyt ensimmäisenä koko maassa, kertoo Gradian projektipäällikkö Marianne Tiitinen-Ritvanen.

– Esimerkiksi metsäteollisuudessa vastaavia projekteja on ollut jo pitkään. On hienoa, että Betset on näin mukana tuomassa betonialalle uutta, Tiitinen-Ritvanen sanoo.

 

Lisätiedot 

Betset
Toimitusjohtaja Mika Löytönen
Puhelin 040 3434 374
Sähköposti: mika.loytonen@betset.fi

Gradia
Koulutuspäällikkö Petri Hagman
Puhelin 040 341 6315
Sähköposti: petri.hagman@gradia.fi