Betset-yhtiöt aloittaa koko henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut

Betset-yhtiöt aloittaa yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut tuotannollisin ja taloudellisin perustein 30.11.2022 ja ne kestävät 6 viikkoa 11.01.2023 asti. Neuvottelujen piiriin kuuluu yrityksen koko henkilöstö ja neuvotteluissa on käsittelyssä sopeuttamisen keinoina yli 90 kalenteripäivän mittaiset lomautukset, joilla on tarkoitus varmistaa riittävä joustavuus markkinatilanteen muutoksissa.

Rakennusalan suhdannenäkymät ovat jatkaneet tummenemistaan ja odotukset ovat heikentyneet selvästi. Betset-yhtiöissä on kaupallinen aktiviteetti hiipunut voimakkaasti ja tarjouspyyntöjen määrä supistunut selvästi.

”Betset-yhtiöiden elementtiliiketoiminnan tilauskanta on pienentynyt merkittävästi syksyn aikana. Työtä meillä on useimmille tehtaillemme alkuvuodeksi, mutta valitettavasti olemme joutuneet aloittamaan lomautukset jo Nummelan tehtaallamme syksyn muutosneuvottelujen jälkeen”, kertoo Betset-yhtiöiden toimitusjohtaja Mika Löytönen.

Huolimatta siitä, että toimialan tuotanto-odotukset ovat vaisuja ja rakennustuotannon on ennakoitu supistuvan talvella selvästi Mika Löytönen suhtautuu vallitsevaan tilanteeseen positiivisesti: ”Uskomme vahvasti tulevaisuuteen ja yrityksemme kilpailukykyyn. Toivomme että joustavalla lomautusohjelmalla pääsemme kriittisimmän vaiheen yli.”

 

Lisätietoja

Mika Löytönen, toimitusjohtaja, p. 040 3434374, mika.loytonen@betset.fi

Jouko Vähätalo, henkilöstöjohtaja, p. 040 3434 313, jouko.vahatalo@betset.fi