Katsaus vuoteen 2022

Vuosi 2022 lähestyy loppuaan ja on aika tarkastella, millainen tämä vuosi oli ja mitä se toi tullessaan. Lähtökohdat tähän vuoteen olivat haastavat. Viime vuosien koronakurimuksien jälkeen odotimme tästä vuodesta ”normaalimpaa” vuotta, mutta toisin kävi.

Venäjän hyökätessä Ukrainaan menivät maailmankirjat totaalisen sekaisin, kaikkialla. Tästä seurasi materiaalihintojen raju nousu sekä materiaalien saatavuusongelmat ja myöhemmin alkanut energiakriisi. Nämä asiat ovat haastaneet meitä kaikkia tänä vuonna, mutta samalla lisänneet yhdessä tekemisen kulttuuria.

Tilauskantamme tälle vuodelle oli hyvä ja tiesimme, että tekemistä riittää. Hyvä työkanta on edellytys arjen pyörittämiselle ja sen johdosta tämä vuosi tulee olemaan kokonaisuudessaan tuloksellisesti hyvä. Siitä kiitos asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme sekä tietysti omalle väelle!

Olemme valitettavasti joutuneet myös sopeuttamaan toimia loppuvuoden aikana suhdannelaskun takia. Myös ensi vuosi tulee starttaamaan haasteellisesti rakennusalan suhdanteiden hiipuessa ja sideaineiden hinnan noustessa, energiakriisistä puhumattakaan. Kilpailu vähenevistä töistä kiristyy entisestään ja laadun, toimitusvarmuuden sekä asiakaspalvelun merkitys korostuu.

Vaikka suhdanteet notkahtavat, luotamme vahvasti tulevaan ja teemme ensi vuonnakin merkittäviä investointeja laitteisiin ja kalustoihin. Tänä vuonna investoimme muun muassa Euro 6 päästöluokkaa edustavaan kuljetuskalustoon.

Tämän vuoden asiakaskyselyiden perusteella voimme Betsetillä olla ylpeitä saamastamme palautteesta. Olemme saaneet kiitettävää palautetta joustavuudesta, tavoitettavuudesta ja nopeasta reagoinnista muuttuviin tekijöihin. Kun asioita tehdään paljon niin joskus epäonnistumisiakin sattuu kohdalle – Näistä otamme oppia tulevaan!

Työntekijöiden ja esimiesten turvallinen ja ammattitaitoinen tekeminen on tärkeässä roolissa koko toimitusketjussa. Betset yhtiönä pitää huolta henkilöstöstä ja kouluttaa työntekijöitä aktiivisesti. Tästä hyvänä esimerkkinä se, että vuoden 2023 tammikuussa Betset Akatemiasta valmistuu jälleen opiskelijoita rakennustuotealan ammattitutkintoon.

Turvallinen työympäristö, laitteet ja koneet sekä työntekijän ammattitaito ovat keskiössä, kun tarkastellaan turvallisuusasioita. Turvallisuustyössä olemme ottaneet positiivisia kehitysaskeleita, mistä kertoo vuosi vuodelta aleneva tapaturmataajuus. Turvallisuustyö ei valmistu koskaan ja töitä sen eteen on tehtävä päivittäin.

 

Järjestimme tehtailla hätäensiapu- ja alkusammutuskoulutukset, joissa opeteltiin mm. tehtaille tilattujen sydäniskureiden käyttöä, haavojen sitomista sekä palosammuttimien käyttöä.

Tulevana vuonna Betsetin kehitystyöt jatkuvat mm. vähähiilisten tuotteiden parissa, kiertotaloudessa, ERP:n ja digitaalisen toimintaympäristön Betset Linkerin ympärillä.

 

Rauhallista Joulua ja menestyksekästä Uutta Vuotta 2023 toivottaen

Esa Kylliäinen 
Kehitysjohtaja
Betset-yhtiöt

 

Teimme perinteisen joululahjoituksen tänä vuonna Suomen Punaiselle Ristille Ukrainan kriisistä kärsivien auttamiseksi.