Lomautuksia Mikkelin tehtaalla sekä yhteisissä toiminnoissa

Muuttunut suhdannetilanne on kurittanut koko rakennusalaa tänä vuonna ja tämä on vaikuttanut myös Betset-yhtiöihin.

Vuoden alkupuolisko oli meillä taloudellisesti parempi kuin odotimme, mutta tulemme jäämään budjetoidusta liikevaihdosta noin 20 prosenttia ja ensi vuosi tulee olemaan haasteellinen, kertoo Betsetin toimitusjohtaja Mika Löytönen.

Betset lomautti Nummelan tehtaan henkilöstön viime vuoden lopussa ja Paraisten tehtaan henkilöstön osalta lomautukset alkoivat tänä keväänä. Nyt seuraavaksi edessä on valitettavasti lomautukset myös Mikkelin tehtaalla.

Työtä ei ole valitettavasti kaikille tehtaille riittävästi. Useimmilla tehtaillamme on vajausta tilauskannassa ja Mikkelin tehtaalla vajaus on sen verran suurta, että tehtaan käynnissä pitäminen ei ole tässä tilanteessa taloudellisesti kannattavaa, toteaa Löytönen.

Tuotanto Mikkelin tehtaalla päättyy viikon 41 loppuun mennessä ja tämän jälkeen alkavat lomautukset toistaiseksi. Mikkelin tehdas työllisti alkuvuonna vielä reilut 60 työntekijää, mutta määrä on vähentynyt kesän aikana.

Tilanteen mukaan tarjoamme Mikkelin henkilöstölle mahdollisuutta työskennellä toisella tehtaalla silloin kun soveltuvaa työtä on tarjolla, kertoo Löytönen.

Lomautukset alkavat myös Betset-yhtiöiden yhteisissä toiminnoissa marraskuun puolivälissä ja jatkuvat näillä näkymin maaliskuun 2024 loppuun asti. Säästötavoite yhteisten toimintojen kustannuksista on noin 25 prosenttia ja tämän toteuttamiseksi kiertävien lomautusten kesto on pääsääntöisesti kolme viikkoa per henkilö.

Lomautusten ulkopuolelle jää toiseksi talous- ja palkkahallinnon henkilöstö, mutta lomautukset koskettavat kaikkia muita yhteisiin toimintoihin kuuluvia toimihenkilöitä, ylempiä toimihenkilöitä ja johtajia.

Meillä oli alusta alkaen selvää se, että tässä tilanteessa myös johtoryhmämme kuuluu lomautusten piiriin. Se että toimitusjohtajamme sekä toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehemme päättivät myös kantaa oman kortensa kekoon osoittaa vahvasti arvojemme mukaista toimintaa ja talkoohenkeä, toteaa Betsetin henkilöstöjohtaja Jouko Vähätalo.

Tilanteen johdosta Betset joutuu myös siirtämään suunniteltuja investointeja ja hankkeita sekä pyrkii löytämään myös muita säästöjä. Kuitenkaan lomautusten lisäksi yrityksellä ei ole nyt suunnitteilla muita toimenpiteitä henkilöstön osalta.

Uskomme vahvasti tulevaisuuteen ja siihen että selviämme tästäkin tilanteesta yhdessä, kertoo Löytönen.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Mika Löytönen
mika.loytonen@betset.fi
040 3434 374