Toimitilareferenssi

EKE-yhtiöiden toimistotalo

Espoo
2020

EKE-yhtiöiden toimistotalo

Korkean esivalmistusasteen sekä tarkan detalji- ja työvaihesuunnittelun ansiosta työmaalla ei syntynyt juuri lainkaan materiaalihukkaa.

Desibelirajojen saavuttamiseksi Länsiväylän puoleiset julkisivuelementit piti tehdä paksumpina ja siten ääntä eristävämpinä kuin ne muuten olisi tehty.

Talon kantava runko on paikallavalettua väestösuojaa ja tukimuuria lukuunottamatta täysin betonielementtirakenteinen. EKE-yhtiöiden toiveen mukainen perusidea oli soveltaa asuinrakentamisesta tuttua loftperiaatetta toimistorakentamiseen. Se ilmenee niin, että lähes kaikki pinnat ovat käsittelemättömiä betonipintoja.

Elementteihin ei tullut lainkaan näkyviä saumoja eikä kiinnitysreikiä. Tällaisen ehyen betonipinnan aikaansaaminen vaati työmaapäällikkö Eero Meriläisen mukaan tiivistä yhteistoimintaa työmaan, rakennesuunnittelijan ja betonielementtitoimittajan kesken. Elementtitoimitusten ajoitus oli sovittu millin tarkasti.

 

Betset toimitti kohteen kaikki betonielementit:

Seinäelementtejä n. 5100 m²
Ontelo- ja kuorilaattoja n. 6700 m²
Pilareita ja palkkeja n. 500 m³

Yhteensä elementtejä kohteeseen toimitettiin 1487 kappaletta.

Projektissa oli käytössä digitaalinen palveluympäristömme Betset Linker, joka mahdollisti sujuvan tiedonkulun kaikkien osapuolien välillä.

Lisätietoja kohteesta: Jukka Heiskanen