Toimitilareferenssi

Herttuankulman liikekeskus, pysäköintilaitos

Turku
2022

Herttuankulman liikekeskuksen pysäköintilaitos on massiivinen runkokohde, sisältäen myös rakenne- ja elementtisuunnittelun yhteistyössä SRT Oy:n kanssa. Kohde on kuusikerroksinen täysbetonielementtirunkoinen rakennus, jonka jäykistys ja stabiliteetti ohjasi rakenne- ja elementtisuunnittelun järeisiin runkoratkaisuihin. Erinomaisen lopputuloksen mahdollisti hyvä ja saumaton yhteistyö tilaajan ja suunnittelijoiden kesken.

Pääpilareiden poikkileikkaus oli suurimmillaan 1780 x 580 mm ja jännepalkeissa 1030 x 480 mm. Kuorilaattojen vahvuudet vaihtelivat 120 – 190 mm välillä.

Betsetin tuotanto ohjasi julkisivuelementtien valmistuksen ja asennuksen siten, että elementtien kappalemäärä saatiin minimoitua eikä valoaukkojen väleihin tarvittu erillisiä elementtejä.

Toimitukset kohteeseen alkoivat joulukuussa 2019 ja jatkuivat vuoteen 2022. Kohde valmistui kokonaisuudessaan kesällä 2022.

 

Betset toimitti kohteen kaikki betonielementit:

Seinäelementtejä 7783 m²
Laattaelementtejä 18543 m²
Pilareita ja palkkeja 1993 m³

Yhteensä elementtejä kohteeseen toimitetaan 3060 kappaletta.

Projektissa oli käytössä digitaalinen palveluympäristömme Betset Linker ja sen avulla kaikki osapuolet saavat reaaliaikaisen tiedon projektin etenemisestä.

Lisätietoja kohteesta: Jarkko Hänninen ja Antti Mäntynen