Vähähiilisen elementtibetonin sertifikaatti Hämeenlinnan tehtaalle

Kiwa Inspecta Sertifiointi on myöntänyt Betsetille ensimmäisen vähähiilisen elementtibetonin valmistuksen sertifikaatin

 

Tammikuussa julkaistiin Betoniyhdistyksen pitkään odotettu elementtien BY-Vähähiilisyysluokitus® joka toimii perustana Suomessa valmistettaville vähähiilisille elementtibetoneille. Elementtibetonin vähähiilisyysluokitus poikkeaa hieman valmisbetonista, koska muun muassa hukat ja energian käyttö ovat eri tasolla valmisbetoniin nähden.

Betsetillä on jo olemassa kolme Kiwa Inspecta Sertifioinnin myöntämää vähähiilisyyssertifikaattia valmisbetonille, Helsingin, Mikkelin ja Hämeenlinnan tehtailla. Seuraavaksi tätä tullaan hakemaan Espoon uudelle valmisbetonitehtaalle.

Vähähiilisten elementtibetonien sertifikaatteja haemme kevään aikana Hämeenlinnan tehtaan lisäksi myös muille elementtitehtaillemme Kiwan tarkastuksissa. Näitä varten olemme tehneet runsaasti betonikokeita ja testanneet vähähiilisen elementtibetonin toimivuutta ontelolaatoissa, seinäelementeissä sekä runkorakenteissa.

Vähähiilinen betoni ja sen mahdolliset ratkaisut merkittävien hiilivähenneysten saavuttamisessa puhuttavat nyt koko alaa. Jotkut Euroopan maista ovat jo luopuneet CEM I -sementeistä ja sama muutos tulee tapahtumaan tulevaisuudessa myös Suomessa.

 

Voimassa olevat sertifikaattimme näet täältä.