Betset Akatemiasta valmistui jälleen opiskelijoita rakennustuotealan ammattitutkintoon

Uunituoreet tutkintotodistukset ja stipendit laittavat hymyilyttämään!  Tämä upea joukko Betset Akatemian opiskelijoita on juuri suorittanut rakennustuotealan ammattitutkinnon, erikoistuen betonituotteiden valmistukseen seinä- ja pilarituotannossa.

Tutkintokoulutus on Betsetin ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian yhdessä toteuttama kokonaisuus, joka mahdollistaa Betsetin työntekijöille ammattiin pätevöitymisen työn ohessa. Koulutus on räätälöity erityisesti betonielementtiteollisuuden tarpeisiin ja se koostuu käytännön työharjoittelusta sekä teoriaopinnoista.

Nyt valmistunut ryhmä aloitti opintonsa syksyllä 2021. Opiskelijat olivat toki jo lähtökohdiltaan ammattitaitoisia, mutta koulutus antaa ammattitutkinnon lisäksi laajempaa näkökulmaa työhön ja monipuolistaa aiempaa osaamista.

”Koulutuksen kautta yrityksessä myös vahvistuu osaaminen uusien työntekijöiden perehdyttämisessä ja opastamisessa elementtien valmistukseen. Nyt Betsetillä on jo koulutettujen ja kokeneiden työntekijöiden osaaminen käytettävissä suunniteltaessa uusien työntekijöiden oikeaoppista ja tehokasta työssäoppimista ja perehdytystä. Onnistunut perehdytys on kuitenkin erittäin iso osa uusien työntekijöiden pitovoimaa”, toteaa Gradian opettaja Sami Takala.

Samin oma kattava kokemus elementtituotannosta näkyi opetuksen valmentavassa ja käytännönläheisessä otteessa. Hän totesi päätöspuheessaan, että koulutuksessa haluttiin näyttää rakennusprojekteja myös isommassa kuvassa ja tuotiin paljon esille sitä ketjua joka lähtee liikkeelle rakennusluvista päätyen lopulta valmiiseen rakennukseen. On tärkeää ymmärtää kuinka paljon eri tahoja prosessiin osallistuu ja että onnistumisen keskiössä on tarvittavan tiedon kulkeminen ajoissa taholta toiselle.

”Oli mielekästä opettaa tätä ryhmää. Kiitos myös korona-ajan etäpäivistä, joissa jaksoittette pitää keskustelua hyvin yllä koko kahdeksan tunnin ajan”, Sami kiitti opiskelijoita.

”Kiitos kouluttajille ja erityisesti teille opiskelijoille suuret kiitokset, että olette suorittaneet tämän tutkinnon. Siitä on varmasti korvaamatonta hyötyä. Osaamisen varmistaminen ja jatkuva oppiminen on tärkeä osa Betsetin strategiaa ja tässä se toteutuu parhaimmillaan. Onnea valmistumisen johdosta!”, kiitteli myös Betset-yhtiöiden tuotantojohtaja Jarmo Puoliväli.

 

 

 

 

 

Aikaisempia julkaisuja Betset Akatemiasta:

Betset Akatemian koulutustarjonta laajenee!

Betset Akatemia mahdollistaa ammattiin pätevöitymisen työn ohessa